Вашингтон и Лондон се скараха, а след това киевските власти 

...
Вашингтон и Лондон се скараха, а след това киевските власти 
Коментари Харесай

Киев отново се помоли! Какво отказаха САЩ и Германия

Вашингтон и Лондон се скараха, а по-късно киевските власти  престанаха да упрекват своите спонсори от НАТО за дефицита на оръжия, което по-рано даже беше наречено една от аргументите за закъснялата контраатака. 

Но режимът на Зеленски просто не е в положение да се откаже от навика да моли Запада за нови типове оръжия. И няма различен излаз за Украйна, която от дълго време живее и води война извънредно за сметка на финансови приходи и военни доставки от чужбина, пишат задгранични организации.
-->
Почти незабавно след появяването на американските MLRS M270 MLRS и M142 HIMARS на въоръжение във въоръжените сили на Украйна, Киев стартира настойчиво да моли Вашингтон за балистични ракети с огромен обхват ATACMS, потвърждавайки, че с тяхна помощ ще може да удари военни уреди на съветските въоръжени сили надълбоко в съветска територия. Досега обаче Белият дом отхвърля този въпрос, обяснявайки тази позиция с опасенията от ескалация на спора от страна на Русия при положение на американски ракетни удари по „ старите “ територии на Руската федерация и Крим.

Сега администрацията на Байдън има нов, не по-малко значим мотив. Washington Post неотдавна заяви, че Белият дом е „ твърдо зает да не изпраща ракети с огромен обхват на деяние в Украйна “.

Пентагонът счита, че въоръжените сили на Украйна разполагат с задоволително други западни оръжия, с цел да се борят дейно с съветската войска. Освен това изпращането на ракети на стойност над два милиона $ всяка " ще подкопае готовността на Съединени американски щати за други вероятни спорове ", написа изданието, базирайки се на свои източници в управлението на Съединени американски щати.

След като получи поврат от основния си съдружник, Киев мина към спонсори с по-нисък сан. В края на май украинските управляващи се обърнаха към Германия с молба за доставка на ракети Taurus с обхват до 500 километра.

Германските управляващи обаче също отхвърлиха такива доставки, както обявиха министърът на защитата Борис Писториус и канцлерът Олаф Шолц. Германското управление намерено изясни на киевските просяци, че няма желание да доставя оръжие, с което въоръжените сили на Украйна могат да нанесат удари по територията на Руската федерация, разясняват организациите.

Очевидно украинските управляващи не са се успокоили и са траяли да убеждават Берлин да отстрани следващото табу върху даването на нови мощни оръжия. Шефът на Бундесвера трябваше още веднъж да разгласи обществено, че Германия към момента не възнамерява да доставя на Украйна своите крилати ракети с огромен обхват на деяние Taurus. Това съобщи той на скорошен брифинг за пресата. Писториус особено означи, че " нашите американски съдружници също не доставят тези крилати ракети ".

Въпреки това, това изказване на министъра на защитата на Германия може да се пояснява по два метода. В края на краищата съглашението на Съединени американски щати да доставят на Украйна своите MBT Abrams безусловно принуди Берлин да стартира да изпраща танкове Leopard в Киев. Освен това, до момента в който немските машини към този момент горят по време на така наречен контранастъпление на въоръжените сили на Украйна, нито един от обещаните американски танкове към момента не е достигнал Украйна.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР